Aanleg voor rioleringen

Rioleringen variëren niet alleen enorm in omvang. Maar ook in materiaal. Zo heb je rioleringen van PVC, PE, Beton en Gietijzer (voor 1990). Bij CLB kunnen we met al deze rioleringen overweg, of het nu gaat om renovatie, reparatie of vervanging. Meestal verwijderen we het oude riool en monteren op dezelfde plek het nieuwe in het materiaal dat het beste aan de eisen voldoet. Soms leggen we de installatie op een andere plaats aan om de afvoer te optimaliseren of om gebreken te verhelpen.

CLB denkt met u mee

Bij CLB denken we graag met u mee. Of het nu gaat om het aanleggen van een nieuwe riolering, de renovatie van een oude riolering of het verhelpen van probleempunten. Wij voeren zowel kleinschalige als grootschalige projecten uit en adviseren u vooraf graag bij uw keuze.

Verstopping? Wij zorgen voor een vlotte doorstroming

Is uw riool verstopt of heeft u last van lekkages? Dan kunnen we dat meestal eenvoudig verhelpen met veermachines of een hogedrukunit.

Kijkoperatie

Ontstaan er grote problemen in bijvoorbeeld een slecht bereikbaar ondergronds riool? Dan schakelen we onze rioolinspectiecamera in. Deze supercompacte infraroodcamera monteren we op de HD slang, waarmee we tot 100 meter ver in het riool kunnen komen. Aan de hand van de beelden sporen we eventuele knelpunten op. We kunnen op deze manier ook het rioolnet in kaart brengen.

Voorkomen is beter dan ontstoppen

Door daken en dakgoten regelmatig te inspecteren en schoon te maken, kunnen vervelende verstoppingen (in de HWA) en lekkages voorkomen worden. Door periodieke inspecties uit te voeren kunnen we zwakke punten op daken en in goten constateren en repareren. Op deze manier blijft uw dakbedekking en dakgoot intact, waardoor ze ook nog eens langer meegaan.

Vakwerk in dakwerk

Bij CLB hebben we de juiste mensen en kennis in huis om daken te voorzien van dakbedekking die vele tientallen jaren meegaat. Of het nu gaat om platte of hellende daken. Om kleine woningen en huizenblokken of grote wijken en bedrijfsgebouwen. Bij alle projecten kunnen wij het dakwerk vakkundig en volgens de geldende normen en regels uitvoeren.

Om daken, goten en aanhelingen netjes waterdicht te maken gebruiken we de meest uiteenlopende materialen. De bitumineuze dakbedekking die volgens de brandmethode wordt verwerkt komt het meeste voor. Deze is met name geschikt voor platte en licht hellende daken. Dakpannen, leisteen, zink en koper daarentegen zijn geschikt voor hellende daken.

Eigen zinkzetterij

Voor waterdichte afwerkingen gebruiken we meestal lood en zink. Ook dakgoten voeren we doorgaans uit in zink. Voor iedere voorkomende situatie kunt u bij ons terecht voor een gedegen advies en een vakkundige uitvoering van de werkzaamheden. Wij hebben in ons pakhuis een eigen zinkzetterij waar we snel en eenvoudig onze werken kunnen voorbereiden.

Ook sterk in complex dakwerk

Bij CLB hebben we ook enkele vakmensen in huis die complexe lood-, zink- en koperwerken op ambachtelijke wijze kunnen uitvoeren. Denk hierbij aan roevendaken, loden dakgoten, dakspitsen,  vergaarbakken en regenpijpen. U kunt hiervoor kiezen omdat dakbedekkingen van deze materialen erg mooi zijn en buitengewoon lang mee gaan. Maar het kan ook zo zijn dat u bij een monumentaal pand verplicht bent om alles bij een renovatie in originele staat terug te brengen.

Regenpijpen vormen de verbinding tussen het dakvlak of de dakgoot en het riool. Zonder een goede hemelwaterafvoer (HWA) zal het dakvlak of de dakgoot onnodig overmatig belast worden. Want dan blijft het water staan. Wij kunnen u goed adviseren en goed overweg met alle voorkomende materialen.

Inspecteren is beter dan repareren

Door dakvlakken en goten regelmatig te inspecteren en schoon te maken kunnen we vervelende verstoppingen en lekkages voorkomen. Bij periodieke inspecties constateren en repareren we zwakke punten op daken en in goten. Zo blijft de dakbedekking en dakgoot intact, waardoor de levensduur wordt verlengd.

Renovatie en onderhoud van badkamer tot rioolnetwerk

Bij CLB zijn we gespecialiseerd in de meest uiteenlopende renovatie- en onderhoudswerkzaamheden. Daarin hebben we de afgelopen decennia een schat aan ervaring opgedaan. Dankzij onze vakbekwame installateurs en hun kennis van de nieuwste technieken kunnen we elk project tot in de perfectie voor u uitvoeren. Van kleinschalige opdrachten als het renoveren van een badkamer of het onderhouden van een schuurdak tot grootschalige projecten als het renoveren van een monumentaal pand of het onderhouden van een groot rioolnetwerk. En over groot gesproken. Vaak pakken we renovatie- en onderhoudsprojecten op die meer dan een jaar tijd in beslag nemen.

Topkwaliteit tegen een bijzonder concurrerende prijs!

Naast het uitvoeren van de werkzaamheden kunnen wij u ook begeleiden bij het maken van de juiste keuzes. Dankzij onze ervaring kunnen wij verrassende oplossingen aandragen voor situaties waarvoor geen standaard draaiboek beschikbaar is. Neem eens geheel vrijblijvend contact met ons op voor een oriënterend gesprek en laat u verrassen door onze complete en concurrerende offerte.