Duurzaamheid voor alles

Bij CLB staan we voor kwaliteit en innovatie. Wij streven naar maximale zuinigheid en een zo hoog mogelijk rendement. Daarom plaatsen we bij voorkeur energiezuinige CV-ketels van topmerken als Remeha.nl en Nefit.nl. We installeren waterbesparend en energiezuinig sanitair van Grohe.nl, Hotbath.nl en VanMunster.nl. Maken op het gebied van vloerverwarming en vloerkoeling graag gebruik van Henco.nl . En installeren als het even kan zonnepanelen, zonnecollectoren en koude- of warmteterugwinningssystemen. Want energie-neutrale woningen en bedrijfspanden hebben de toekomst. Daarnaast zorgen we door goed onderhoud dat alles zo lang mogelijk meegaat. Want ook dat is duurzaamheid.

Zonnepanelen kunt u in 6 jaar terugverdienen

Met zonnepanelen wekt u gratis schone energie op. In Nederland schijnt de zon 850 tot 900 uur per jaar volop. Zonnepanelen werken dan op vol vermogen. Maar ook als het bewolkt is, wekt een zonnepaneel elektriciteit op.

Gemiddeld wekt u met een zonnepaneel 220 kWh per jaar op. Dat scheelt maar liefst 130 kg CO₂-uitstoot. Tel daarbij op de gemiddelde prijsstijging van meer dan 7% de laatste 20 jaar (bron: CBS) en u kunt uw investering al in 6 jaar terugverdienen. Daarna leveren zonnepanelen u pure winst op. Immers: voor niets gaat de zon op! En over duurzaam gesproken…zonnepanelen gaan minstens 30 jaar mee. U heeft er dus heel lang profijt van.

Wij installeren de zonnepanelen graag voor u

Zonnepanelen zijn een schitterende investering voor particulieren, Verenigingen van Eigenaren en bedrijven. Benieuwd wat zonnepanelen u kunnen opleveren? Dan komen we graag bij u langs om samen de mogelijkheden op uw woning of bedrijfspand te bekijken en te bespreken. Op basis daarvan maken we graag een offerte voor u.

Zonnecollectoren zetten zonlicht om in warmte

Deze warmte kan vervolgens gebruikt worden om het water te verwarmen voor de douche, de kranen, de radiatoren en de vloerverwarming. Zonnecollectoren kunnen ook gebruik worden om in de zomer het grondwater onder het huis of gebouw op te warmen. In de winter kan dan via een warmtepomp het gebouw zeer efficiënt worden verwarmd. Met deze combinatie kan een aanzienlijke reductie in de CO₂-uitstoot en stookkosten worden bereikt.

Wij installeren de zonnecollectoren in combinatie met een zonneboiler

Behalve zonnecollectoren op het dak, installeren we in de woning of het bedrijfspand een zonneboiler. Daarin wordt het door de zon verwarmde leidingwater opgevangen. Wilt u weten welk zonnecollectorensysteem het beste past bij uw woning of gebouw en hoeveel gas u daarmee kunt besparen? Dan komen we graag bij u langs om samen de mogelijkheden te bespreken. Op basis daarvan maken we graag een offerte voor u.

Koude- of warmteterugwinningssystemen uit ventilatielucht

Op het gebied van duurzame energie is tegenwoordig heel veel mogelijk. Zo kunnen we ook de koude of warmte in de afzuiglucht benutten voor het koelen of verwarmen van uw woning of bedrijfsgebouw. Door het installeren van een luchtbehandelingskast met warmtewisselaar, die u een geweldige energiebesparing oplevert. Wilt u daar meer over weten? Dan komen we graag bij u langs om samen de mogelijkheden te bespreken.